LISTA ALERGENI

 

Produsele finite afișate pe acest site pot conține substanțe care pot provoca alergii sau pot avea urme de alergeni.

Conform regulamentului UE nr. 1169/2011 referitor la informarea consumatorilor despre produsele alimentare, substanțele care pot provoca alergii sau intoleranțe includ:

  • Cereale care conțin gluten, cum ar fi: grâul (inclusiv grâul spelt și khorasan), secara, orzul, ovăzul sau hibrizii acestora, și produsele derivate, cu excepțiile: a) siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza (1); b) maltodextrinele obținute din grâu (1); c) siropurile de glucoză obținute din orz; d) cerealele utilizate în producția distilatelor sau alcoolului etilic de origine agricolă.
  • Crustacee și produse derivate.
  • Ouă și produse derivate.
  • Pește și produse derivate, cu excepțiile: a) gelatina de pește folosită ca suport pentru vitamine sau carotenoide; b) gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) pentru limpezirea berii sau a vinului.
  • Arahide şi produse derivate.
  • Soia și produse derivate, cu excepțiile: a) uleiul și grăsimea de soia rafinate complet (1); b) amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferol D-alfa natural, acetat de tocoferol D-alfa natural, succinat de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia; c) fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia; d) esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obținuți din soia.
  • Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), cu excepțiile: a) zerul utilizat pentru fabricarea distilatelor sau alcoolului etilic de origine agricolă; b) lactitolul.
  • Fructe cu coajă lemnoasă, precum: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), și produsele derivate, cu excepția celor utilizate pentru fabricarea distilatelor sau alcoolului etilic de origine agricolă.
  • Ţelină şi produse derivate.
  • Muştar şi produse derivate.
  • Seminţe de susan şi produse derivate.
  • Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total, calculat pentru produsele gata de consum sau reconstituite conform instrucțiunilor producătorului.
  • Lupin şi produse derivate.
  • Moluste și produse derivate. (1) Și produsele obținute din acestea, în măsura în care procesul de prelucrare nu crește nivelul de alergenicitate estimat de autoritate pentru produsul de bază.
Dacă suferiți de alergii sau intoleranțe alimentare la oricare dintre aceste substanțe, vă rugăm să solicitați informații suplimentare despre ingredientele produsului pe care doriți să îl comandați, apelând la numărul de telefon (0785) 426 414 sau prin e-mail la adresa: contact@eatfit.ro.